Προϊόντα


Ο συνδυασμός των δέντρων Better Globe


•      Τα δέντρα Better Globe είναι ένας συνδυασμός από:
……Acacia Senegal (Ακακία Σενεγάλης).

……Mukau (τροπικό, ψηλό, σκληρό δέντρο).
Αυτός ο συνδυασμός έχει επιλεγεί πολύ προσεχτικά από ειδικούς επιστήμονες γιατί εξασφαλίζει ψηλή απόδοση από νεαρή ηλικία, ανθεκτικότητα, ευδοκιμεί σε ξηρά και ζεστά κλίματα, και έχει ψηλή πίστωση άνθρακα (carbon credit).







Mukau (τροπικό μαόνι)..
Ένα δένδρο που κάποτε αυξήθηκε σε μεγάλη κλίμακα στην ήπειρο της Αφρικής αλλά σήμερα αποτελεί προστατευόμενο είδος και είναι στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Το Mukau είναι δένδρο σκληρής ξυλείας και ιδανικό για την κατασκευή πατωμάτων, επίπλων, θυρών, παραθύρων, κουφωμάτων και άλλων ειδών τεχνουργημάτων.

        Εξαιρετική και περιζήτητη ξυλεία για έπιπλα, παρκέ, πόρτες, ξύλινα σπίτια, κ.α.
–    Ευδοκιμεί σε ζεστές και ξηρές περιοχές.
–    15-20 χρόνια εμπορική ζωή.
–    Ψηλώνει γρήγορα και φτάνει σε ύψος τα 20 μέτρα!
–    Ένα δέντρο Mukau δίνει περίπου ½ m3 (κυβικό μέτρο) καθαρής ξυλείας, το οποίο σήμερα (2010) τιμάται τουλάχιστον 250€!
–    Το 2009 η τιμή της σκληρής ξυλείας ανέβηκε 25%!
–    1 δέντρο Mukau ανακυκλώνει ½ τόνο διοξείδιο του άνθρακα, αέριο το οποίο είναι υπεύθυνο για την υπερθέρμανση του πλανήτη.








Acacia Senegal (Ακακία Σενεγάλης)

Συναντάται σχετικά συχνά στην Αφρική και από αυτό παράγεται ένα προϊόν που ονομάζεται Αραβικό Κόμμι. Η συγκομιδή του συγκεκριμένου δένδρου είναι παρόμοια με αυτή όλων των δένδρων που παράγουν καουτσούκ.

Τι είναι το αραβικό κόμμι;.
–  Φυσικός σταθεροποιητής σε αναψυκτικά, στον αφρό της μπύρας, φυσικός   γαλακτωματοποιητής σε γαλακτοκομικά προϊόντα, κ.α.

–   Χρησιμοποιείται ευρέως στην βιομηχανία φαγητού, ποτού, τυπογραφίας, ιατρικής, κοσμετολογίας, κ.α.

–   Βασικό συστατικό σε πολλά κονσερβοποιημένα προϊόντα, και άλλα έτοιμα φαγητά.

–   Βασικό συστατικό στο περίβλημα των καψουλών.

–   Ευδοκιμεί σε ζεστές και ξηρές περιοχές.

–   Διάρκεια ζωής: 25-30 χρόνια.

–   Από 5 χρόνων και άνω παράγει περίπου 4 κιλά αραβικό κόμμι το χρόνο. Το 2004 η τιμή του ήταν 1.5-2$/κιλό. Το 2006 πήγε στα 3-4$/κιλό (100% αύξηση!). Σήμερα κυμαίνεται στα 7-8$/κιλό. Η τιμή του δηλαδή έχει 4πλασιαστεί σε μόλις 6 χρόνια.

–  Παραγωγή κάθε δέντρου το χρόνο  4 κιλά κόμμι Χ 5€ = 20€/χρόνο
Το αραβικό κόμμι (γνωστό και ως Ε414) παρασκευάζεται από εξίδρωμα του μίσχου και των κλαδιών των δέντρων Acaciasenegal και Acacia seyal στην ύπαιθρο της Σαχάρας (ζώνη Sahel) με φυσικό τρόπο σαν μακριούς κόνδυλους κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας που ονομάζεται κομμίωση για να κλείσει πληγές στο φλοιό του δέντρου. Σε περίπτωση που ο φλοιός του δέντρου είναι κομμένος, το κόμμι θα παραχθεί προκειμένου να καλύψει τα κενά, διαδικασία που διαρκεί περίπου 3-8 βδομάδες.

Η χρήση του αραβικού κόμμι έχει μακρά ιστορία. Είναι γνωστό ότι οι Αιγύπτιοι το χρησιμοποιούσαν ως πηκτικό στα καλλυντικά και στη «μουμιοποίηση».

Το αραβικό κόμμι είναι χρήσιμος, αν και ιδιαίτερα ακριβός, πηκτικός παράγοντας, γαλακτοματοποιητής, υφοποιητής και διαμορφωτής φιλμ. Επίσης, χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία ποτών ως σταθεροποιητής γεύσεων και αιθέριων ελαίων, για παράδειγμα στις συγκεντρώσεις αναψυκτικών. 

Το αραβικό κόμμι χρησιμοποιείται και στη ζαχαροπλαστική: στις σκληρές τσίχλες, στις παστίλιες και ως σταθεροποιητής αφρών σε κάποιο είδος φρυγανιστών λουκουμιών.

Από χημική άποψη το αραβικό κόμμι είναι ένας πολυσακχαρίτης, ο οποίος απορροφάται κυρίως στο παχύ έντερο. Στη διατροφή είναι μέρος της ομάδας των ινών. 

Η θερμιδική αξία του αραβικού κόμμεου είναι μικρότερη από τη μισή συγκρινόμενη με αυτή του αμύλου ή της μαλτοδεξτρίνης.

Ειδικότερα, το αραβικό κόμμι είναι ένα περίπλοκο και ποικίλο μείγμα ολιγοσακχαριτών, πολυσακχαριτών και γλυκοπρωτεινών αραβινογαλακτάνης. 

Ανάλογα με την πηγή, τα συστατικά της γλυκάνης περιέχουν μεγαλύτερη αναλογία από L -αραβινόζη σε σχέση με τη D -γαλακτόζη (Acacia seyal) ή D -γαλατόζη σε σχέση με την L -αραβινόζη (Acacia senegal). Το κόμμι από την Acacia seyal, επίπλέον, περιέχει σημαντικά περισσότερο 4-Ο-μέθυλο- D -γλυκουρανικό οξύ αλλά λιγότερο L -ραμνόζη και αναντικατάστατο D -γλυκουρανικό οξύ από ότι το κόμμι από την Acacia senegal .

Συναντάται σχετικά συχνά στην Αφρική και από αυτό παράγεται ένα προϊόν που ονομάζεται Αραβικό Κόμμι. Η συγκομιδή του συγκεκριμένου δένδρου είναι παρόμοια με αυτή όλων των δένδρων που παράγουν καουτσούκ.

• ...2 δέντρα Better Globe ανακυκλώνουν 1 τόνο διοξείδιο του άνθρακα, αέριο το οποίο είναι υπεύθυνο για την υπερθέρμανση του πλανήτη.




Δέντρα Better Globe το ποιο φθηνό ακριβό δώρο για εσάς και τα παιδιά σας.  ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΔΕΝΤΡΑ ΤΩΡΑ!!!
Ένα δέντρο Better Globe κοστίζει 20€ και από τον 5ο χρόνο αγοράς του δέντρου σας η Better Globe σας δίνει ένα μέρος των κερδών που έχει από τους καρπούς του, το 12.75% δηλαδή 2,55€ ανά δέντρο για 15 συνεχή χρόνια και την 20ή χρονιά που θα κοπεί το δέντρο και θα πουληθεί η ξυλεία του (1/2 κυβικό μέτρο σκληρής τροπικής ξυλείας) σας δίνει την 10πλάσια αξία του δηλαδή ακόμη 170€.

Συνολικά θα έχετε πάρει για τα 20€ που δώσατε 208,25€ δηλαδή μία απόδοση 1.100%