Ιδιοκτήτης-Αγοραστής

Αγοράστε δένδρα της Better Globe
Τα δέντρα είναι το θεμέλιο του συνόλου των εργασιών της Better Globe.  Αγοράζοντας δέντρα της Better Globe λειτουργείτε ευεργετικά για πολλούς λόγους. Η δενδροφύτευση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη ζωή στη γη, ενώ όχι μόνο επικερδής, αλλά επίσης δημιουργεί θέσεις εργασίας. Η Better Globe φυτεύει τα δέντρα σας σε ημιερήμους, όπου σχεδόν τίποτα άλλο δεν μπορεί να ευδοκιμήσει. Το δέντρο σας δεν ανταγωνίζεται με οτιδήποτε άλλο, μόνο αυτό θα ωφεληθεί.
Για κάθε δέντρο της Better Globe που αγοράζετε, θα ξέρετε ότι συμβάλλετε στην πρόληψη της απερήμωσης και δίνετε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ζήσουν και να επιβιώσουν στις περιοχές αυτές, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούμε να εργαστούμε για την επίλυση και την πρόληψη πολλών από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα στην Αφρική.
Όταν αγοράζετε ένα δένδρο της Better Globe αυτό σας καθιστά δικαιούχο ιδιοκτήτη του. Προσλαμβάνονται ντόπιοι εργάτες στους οποίους προσφέρεται η ευκαιρία να έχουν μια θέση εργασίας σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν άλλα υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις απασχόλησης. Για πολλούς από αυτούς, αυτή είναι η πρώτη φορά στη ζωή τους που τους προσφέρεται μόνιμη εργασία με μισθό.
Μπορούν να μείνουν με τις οικογένειές τους και πραγματικά να ζήσουν καλά εκεί όπου επιθυμούν. Οι εργασιακοί χώροι και οι φυτείες της Better Globe δημιουργούν θέσεις εργασίας και ευκαιρίες εισοδήματος για τους ανθρώπους που ζουν γύρω από τις εκτάσεις.

Ο κύκλος ζωής ενός δένδρου της Better Globe
Η Better Globe φυτεύει και φροντίζει τα δένδρα σας για 20 χρόνια. Η διαχείριση γίνεται σε εμπορική βάση και τελικά τα δένδρα πωλούνται ως προϊόντα ξυλείας. Ο κύκλος ζωής ενός δέντρου της Better Globe μπορεί να απλοποιηθεί ως εξής:

0 έτη:Αγοράζετε ένα δένδρο για 17 €.
1 έως 4 έτη:Το δένδρο σας φυτεύεται και λαμβάνει τις φροντίδες της Better Globe και αυξάνεται η παροχή μια επιστροφής αργότερα με τη μορφή της συγκομιδής.
5 έως 19 έτη:Το δέντρο αποδίδει φρούτα, ξηρούς καρπούς, καουτσούκ, πετρέλαιο, ή άλλα προϊόντα, για περίπου 15 χρόνια.
20 έτη:Το δέντρο υλοτομείται και είτε πωλείται ως ξυλεία ή μεταποιείται σε διάφορα προϊόντα, όπως ξύλινα πατώματα, κουφώματα κτλ.
Ο ανωτέρω κύκλος ζωής είναι επικερδής και επιφέρει εισροές στην επιχείρηση, οι οποίες επιτρέπουν στην Better Globe να μοιραστεί μέρος του πλεονάσματος από τις δραστηριότητές της κάθε χρόνο.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Better Globe
Για να δεσμευτούν οι χιλιάδες άνθρωποι που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η φύτευση εκατομμυρίων δέντρων , πρέπει να δημιουργηθεί κίνητρο, που να προκαλεί τους ανθρώπους να είναι αλτρουιστές. Με το να είμαστε μια κερδοφόρα και εμπορική επιχείρηση και να μοιραζόμαστε τα κέρδη μας σε αυτούς που έχουν αγοράσει δέντρα, πιστεύουμε ότι προσφέρουμε αυτή τη δέσμευση.
Έχουμε δημιουργήσει το ακόλουθο οικονομικό μοντέλο για την Better Globe και την απόδοσή της. Αν και κάπως απλοποιημένα, ισχύουν τα ακόλουθα::

0 έτη:Αγοράζετε το δέντρο για 17 €– 17.00 €
1 – 4 έτη:Το δέντρο μεγαλώνει και αργότερα αποδίδει φρούτα, ξηρούς καρπούς, καουτσούκ κ.α.0.00 €
5 – 19 έτη:15% επί της αγοραστικής τιμής 17 € επί 15 χρόνια  (δηλ. 15 χρόνια x 17 € x 15%)+ 38.25 €
20 έτη:Το δένδρο συλλέγεται. Παίρνετε μία αναμενόμενη επιστροφή δεκαπλάσια με την αγοραστική τιμή των 15 €.+ 170.00 €
Συνολική αναμενόμενη επιστροφή για 20 έτη:208.25€

Η ερμηνεία του επιχειρηματικού μας μοντέλου για ένα δένδρο
Το επιχειρηματικό μοντέλο παραπάνω δείχνει τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία αγοράζοντας ένα δέντρο για  17€ σήμερα, θα έχετε αναμενόμενη απόδοση από αυτό το δέντρο της τάξεως των περίπου 191 ευρώ για 20 χρόνια. Μετά το πέμπτο έτος από την αγορά του δέντρου σας και στη συνέχεια για καθένα από 15 έτη, θα λαμβάνετε την αναμενόμενη απόδοση του 15% των 17€ – που είναι 2,55 ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι μετά από περίπου 7 χρόνια, θα λάβετε τα € 17 που κόστισε το δέντρο σας. Για τα υπόλοιπα 13 χρόνια, θα έχετε ένα αναμενόμενο κέρδος, τόσο με τη μορφή της αναμενόμενης ετήσιας απόδοσης που είναι περίπου επιπλέον  33€ και μετά από 20 χρόνια, όταν το δέντρο υλοτομηθεί, θα λάβετε μια πρόσθετη αναμενόμενη απόδοση των περίπου 170€ , ανάλογα με την τιμή των τροπικών δέντρων.
Αν έχετε αγοράσει 10, 100 ή 1.000 δέντρα, το αναμενόμενο αποτέλεσμα θα είναι αναλογικά μεγαλύτερο.


Η ερμηνεία του επιχειρηματικού μοντέλου για ένα πακέτο δωρεάς
Παρόλο που θεωρούμε θετική την αγορά δένδρων, στους πελάτες μας προτείνουμε κυρίως την αγορά των πακέτων δωρεάς μας επειδή έχουν μεγαλύτερη σημασία για το έδαφος.  Δύο δέντρα θα αποφέρουν 500 λίτρα νερού και θα συμβάλλουν τόσο στο σχολείο όσο και στις μικροπιστωτικές δραστηριότητες. Για ένα πακέτο δωρεάς, η αναμενόμενη απόδοση έχει ως εξής:

0 έτη:Αγοράζετε το πακέτο δωρεάς για 53 ευρώ. Τα 500 λίτρα νερού δίνονται, και τα 3 ευρώ προορίζονται για το σχολείο και τις δραστηριότητες μικροπιστώσεων.– 53.00 €
1 – 4 έτη:Τα δύο δέντρα που φυτεύτηκαν για εσάς θα αναπτυχθούν με μια ενδεχόμενη συγκομιδή, π.χ., φρούτα, ξηρούς καρπούς, ή καουτσούκ. Οι δύο άλλες δωρεές δένδρων φυτεύονται και δίνονται μακριά.0.00 €
5 – 19 έτη:Το 15% από τα δύο δένδρα που σας ανήκουν 2 x 17 € για 15 έτη (δηλ. 15 έτη x 34 € x 255)+ 76.50 €
20 έτη:Συλλέγονται τα δέντρα. Μπορείτε να πάρετε μια αναμενόμενη επιστροφή 10 φορές την τιμή αγοράς των 34 ευρώ.+ 340.00 €
Σύνολο αναμενόμενης απόδοσης στα 20 χρόνια:416 €
Η ερμηνεία του μοντέλου για το πακέτο δωρεάς είναι συνεπώς πολύ παρόμοια με εκείνη των ατομικών δέντρων, με τη διαφορά ότι η συνολική αναμενόμενη απόδοση είναι κάπως χαμηλότερη. Αγοράζετε στη συνέχεια το πακέτο δωρεάς  53€ και για τα επόμενα 20 χρόνια, μπορείτε να αναμένετε μια απόδοση περίπου 416€.

Ποια είναι η βάση για το μοντέλο και ποιοι είναι οι κίνδυνοι;
Οι υπολογισμοί βάσει της σημερινής κοστολόγησης της ξυλείας, της ανθρώπινης εργασίας και άλλων παραγόντων. Οι δυνάμεις της αγοράς θα επηρεάσουν την πορεία της κάθε τιμής, αλλά να είστε σίγουροι ότι ποτέ ξανά στη γη θα υπάρξει πλεόνασμα της κούτσουρα και δέντρα. Καταναλώνουμε ξυλεία όπως ποτέ πριν, και η αρνητική αριθμοί(για παράδειγμα, ότι θα αφαιρεθεί το 28% από κάθε δέντρο που φυτεύτηκε στην Αφρική) που υπάρχουν σήμερα όσον αφορά την επαναφύτευση έναντι της αποψίλωσης των δασών μιλούν από μόνοι τους.
Η Better Globe δεν μπορεί να εγγυηθεί οποιαδήποτε απόδοση και υπάρχει πάντα ο κίνδυνος που συνδέεται με την αναμενόμενη απόδοση. Προσπαθούμε πάντα για την εξάλειψη και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων και αισθανόμαστε βέβαιοι ότι τα μοντέλα παραπάνω θα λειτουργήσουν τα επόμενα χρόνια. Στις ”Πιο συχνές ερωτήσεις προς την Better Globe“ έχουμε συγκεντρώσει ορισμένες από τις πιο συχνές ερωτήσεις. Διαβάστε περισσότερα εκεί!
Αγοράστε δένδρα της Better Globe εδώ!
Μπορείτε να αγοράσετε ένα ή περισσότερα δέντρα- ο αριθμός των δένδρων εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Αν δε θέλετε να αγοράσετε περισσότερα, δεν θα υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση. Φυσικά, έχετε 14 ημέρες για την πλήρη αποχώρηση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Αγοράστε ένα ή περισσότερα δένδρα από την Better Globe σήμερα»


Δέντρα Better Globe, Το ποιο φθηνό ακριβό δώρο !!!

Ένα δέντρο Better Globe κοστίζει 20€ και από τον 5ο χρόνο αγοράς του δέντρου σας η Better Globe σας δίνει ένα μέρος των κερδών που έχει από τους καρπούς του, το 12.75% δηλαδή 2,55€ ανά δέντρο για 15 συνεχή χρόνια και την 20ή χρονιά που θα κοπεί το δέντρο και θα πουληθεί η ξυλεία του (1/2 κυβικό μέτρο σκληρής τροπικής ξυλείας) σας δίνει την 10πλάσια αξία του δηλαδή ακόμη 170€.

Συνολικά θα έχετε πάρει για τα 20€ που δώσατε 208,25€ δηλαδή μία απόδοση 1.100%